25.1.2015

7 vinkkiä työpukeutumiseen

TUIJA K:n VINKIT TALOUSSANOMILLE

1. Laatu on ykkösasia. Hyvä nyrkkisääntö on yhden suhde viiteen. Osta mieluummin yksi kunnon vaate kuin viisi halpaa. Vähemmillä hankinnoilla säästetään myös luontoa ja pyykkiä.
2. Maltti on valttia. Älä ryntää heti vaatekauppaan. Tutki ensin rauhassa ja tee ajatusprosessia, minkälaiset vaatteet ja asusteet miellyttävät sinua eniten. Mieti etukäteen, minkälaiselta haluat näyttää muiden silmissä.
3. Tiedosta päivittämisen tarve. Hyväkuntoisetkin merkkivaatteet voivat vanhentaa. Pukujen ja jakkujen nykyaikaiset mallit ja leikkaukset sekä trendikkäät asusteet voivat tiputtaa vuosia iästäsi pois.
4. Muotoilu. Mitä laadukkaampi vaate, sitä enemmän siinä on muotoilua. Halvemmissa vaatteissa on vähemmän designia, ja ne eivät istu niin hyvin päällä.
5. Oikeanlaiset mitat. Puvun takkien tai jakkujen liian lyhyet tai liian pitkät hihat näyttävät siltä, kun päälläsi olisi lainavaate. Oikeankokoiset ja istuvat vaatteet imartelevat kaikenkokoisia.
6. Vaatteiden mittasuhteet. Pitkät hameet naisilla lyhentävät entisestään lyhyiden naisten silhuettia. Myös liian pitkät housujen lahkeet tekevät saman vaikutelman. Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys.
7. Kansainväliset piirit. Tutki ensin tarkasti, mihin maahan olet menossa. Selvitä, miten ja millä tavoin vastapuoli suhtautuu työpukeutumiseen. Pelaa ensimmäisellä kerralla varman päälle ja pukeudu konservatiivisemmin. Katso, miten paikalliset pukeutuvat ja ota heiltä mallia seuraavaan kertaan.

Lue koko artikkeli, julkaistu 25.1.2015

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2015/01/25/pukeutuminen-ja-tyyli-ovat-myos-kilpailuvaltteja-7-vinkkia-tyopukeutumiseen/2015802/139?n=1