19.5.2017

KEVÄÄN JUHLAT

Tuoreelle ylioppilaalle ja muille valmistuville viedään ruusuja, ylioppilaalle usein vain yksi, jonka koulun juhliin osallistuvat ojentavat koulussa juhlatilaisuuden päätteeksi. Kotona valmistunutta juhlitaan samana iltapäivänä tai lähimpänä viikonloppuna, jonne vieraat kutsutaan hyvissä ajoin joko suullisesti tai kirjallisesti. Ylioppilasjuhlien tapana on, että vieraat voivat pistäytyä onnittelemassa vastavalmistunutta ilman varsinaista kutsuakin, ja näin yllätysvieraiden varalle on hyvä varata hieman enemmän syötävää ja juotavaa.

Valmistujaisjuhlissa on lupa, sallittavaa ja toivottavaa pitää päivänsankarille puheita ja koska tarjolla on yleensä juhlavia, kuplivia juomia, maljapuheet luonnistuvat kuin itsestään. Myös laulaminen ja musisointi nostattavat juhlatunnelmaa!

Kuten mihin tahansa merkkijuhliin, myös vieraiden tulisi pukeutua keväisen juhlallisesti. Smart Casual on usein liian kasuaali tapa pukeutua, koska myös pukeutumisella osoitamme kunnioitusta juhlittavaa ja kutsun lähettäjiä kohtaan. Naisille suositellaan päiväjuhlaan sopivaa juhlavaa asukokonaisuutta ja miehille koko pukua, joka voi väritykseltään olla myös vaalea joskin tumma puku toimii aina. Talvella naisten kannattaa varata mukaan juhlavat sisäkengät, kevät- ja kesäaikaan käytetään samoja ulkojalkineita. Puutarhajuhliin on hyvä muistaa varata piikkikorkojen sijaan matalat, tasapohjaiset tai paksukorkoiset kengät. Piikkikorot uppoavat pehmeään nurmikkoon. Juhlapuvun hankintaan neuvoja täältä.

Ideoita ja neuvoja juhlien tarjoiluun löytyy tästä linkistä ja lisää perhejuhlien etiketistä täältä.

Tähän loppuun ilmoitan itsekin olevani tuoreen, tämän kevään ylioppilaan äiti, ja pyrin noudattamaan itsekin jakamiani neuvoja. Toivotan kaikille lukijoilleni ihania valmistujaisjuhlia!

Tuija Kauppinen
Tuija K Designing People
Espoossa 19.5.2017

LÄHTEET:
Hyvä käytös, hyvät tavat, Eija Kämäräinen, WSOY sekä maku.fi ja kotiliesi.fi