18.11.2013

Myyntipukeutuminen


Myyjäyrityksen kannattaa kiinnittää huomioi myyntikonsulttiensa myynti-imagoon. Liian usein näemme halpoja/huonolaatuisia vaatteita (polyester tai vapaa-ajan puuvilla), liian isoja tai kinnaavia pukuja, harjaamattomia hiuksia, alkeellisia ehostuksia tai muuta puutteellista henkilökohtaista hygieniaa. Myös myyntitilanteessa bodylanguage tulisi olla kohdallaan: sulkeutuneet, pakko-opitut myyntieleliikkeet vaikuttavat negatiivisesti ostopäätöksiin.

Kun myyjän koko myyntiolemus on tasapainossa hänen osaamisensa, ammattitaitonsa ja olemuksensa kanssa, on asiakkaan helpompi tehdä positiivinen ostopäätös. Kyse on asiakkaan luottamuksen herättämisestä ja asiakkaan viihtyvyydestä. Onko teidän yrityksessä mietitty, mitkä asiat todella vaikuttavat asiakkaan viihtyvyyteen?

Myyntipukeutumisen koulutus sisältää tietoa, mistä hyvä myynti-imago koostuu ja miten se luodaan sekä selvennetään, mitä on hyvä työpukeutuminen tänään naisilla ja miehillä. Vastataan kysymykseen, miten materiaalit ja värit vaikuttavat myynti-imagon ja persoonallisen tyylin rakentamisessa. Tämän lisäksi tieto 'jalkautetaan' henkilökohtaisessa neuvonnassa kullekin osallistujalle.

Esimerkki koulutuksen hinnasta 10 hlö myyntiryhmälle: 1,5h koulutus yrityksenne omissa tiloissa sekä 45min henkilökohtaista pukeutumisneuvontaa per hlö: 1.900,00 eur + alv, hinta pk-seudulla, voimassa toistaiseksi. Koulutus ja neuvonta naisille ja miehille.

Koulutuksen pituudeksi voidaan valita myös kolme tuntia.
Pelkkä koulutus 1,5h 950,00 eur + alv.

Tuija K   p. 050 331 6702 tuija.kauppinen@tuijak.fi
Bisnesimagoon koulutusta, naisille ja miehille